Still Alive – Bewegen om te kunnen leven…

9 okt, 2023

Still Alive – Bewegen om te kunnen leven…

Klaas Willems heeft muscoviscidose en zou hoogstens 25 jaar oud worden. De passie voor het bergbeklimmen gaf hem de drive om veel verder te gaan dan iemand ooit had durven geloven. Klaas is 37 jaar nu. In de documentaire ‘Still Alive’ getuigt hij over de rol die sport en beweging speelt in het stabiliseren van zijn gezondheid. In combinatie met nieuwe medicatie heeft Klaas voor het eerst in zijn leven geloof in de toekomst…

Beweging is ook van cruciaal belang voor mensen met HSD en hEDS. Alleen door dagelijks te bewegen, best begeleid door een kinesist met kennis van zaken, kan de achteruitgang van de ziekte afgeremd worden. Een zo sterk mogelijk lichaam helpt tegen pijn en draagt bij aan een betere levenskwaliteit. Lees er alles over op onze nieuwe pagina over beweging.

Klaas Willems (Vzw Still Alive) en Fabienne Dujardin (Eds.Vlaanderen)

Op 8 oktober vond de Belgische première van de film in Boutersem plaats, nadat de documentaire de publieksprijs binnenhaalde op het Chamonix Film Festival 2023. Bekijk hieronder alvast de trailer. De film komt in maart 2024 in de bioscoop en in april 2024 op youtube.