Opleiding Prof. Dr. Mark Scheper groot succes

30 okt, 2023

Opleiding Prof. Dr. Mark Scheper groot succes

Prof. Dr. Mark Scheper studeerde fysiotherapie aan Hogeschool Rotterdam en vervolgens Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 2019 promoveerde hij binnen de kindergeneeskunde en genetica aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift getiteld ‘Hypermobility syndrome and Ehlers-Danlos syndrome (hypermobility type): Unravelling the concepts of disability during childhood. Momenteel is hij verbonden aan de Universiteit van Rotterdam en de Macquarie University te Sydney.

Op 26 oktober 2023 gaf Mark Scheper een dagvullende opleiding over HSD en hEDS voor artsen en kinesisten. De cursus werd ingericht door de BodyMind Academy en ging door in Wemmel. Naast een ruime kadering van de medische problematiek werd er in de praktijk geëxperimenteerd met wat hypermobiliteit en gerelateerde verschijnselen zijn. Er werd ook ingegaan op vroegdiagnose en de rol die AI daarbij kan spelen. De getuigenis van de jonge patiënte Charlotte was pakkend: ondanks de aanhoudende zware medische problemen slaagt zij erin om haar academische studies vol te houden. Chapeau!

Want dat is waarvoor Eds.Vlaanderen het doet: om meer kennis over de aandoening bij artsen en kinesisten te krijgen, zodat de levenskwaliteit van mensen zoals Charlotte verbeterd kan worden.